Bijsluiter

Veilig gebruik van etherische oliën

Belangrijk!

Etherische oliën zijn erg geconcentreerd. In de webwinkel heb ik in principe alleen samengestelde producten, dus een basisolie die met etherische oliën gemengd is. Dat maakt het veilig om direct op de huid te gebruiken (vanaf 12 jaar).

Voor baby’s raden wij aan om de geurblaadjes te gebruiken, deze zijn gevuld met kruiden en niet zo sterk als etherische oliën dus volkomen veilig. Kristallen zijn ook altijd goed in te zetten voor baby’s.

Kinderen vanaf 2 tot 5 jaar kunnen gebruik maken van de rollers, massageolie en spray’s. Vooral de HSP lijn is erg effectief bij kinderen maar ook de slaapsprays.
Gebruik de spray’s als het kindje uit de kamer is. Of de roller of spray in de buurt van het bed leggen zo kan de energie van de frequentie toch zijn werk doen.
Geen etherische olie gebruiken voor kinderen die allergisch zijn. Kinderen met astma kunnen ook beter geen etherische olie gebruiken, dit om te voorkomen dat ze een aanval krijgen.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen gebruik maken van de rollers, massageolie en spray’s. Vooral de HSP lijn is erg effectief bij kinderen maar ook de slaapsprays.
Kinderen tot 12 jaar hebben minder nodig, dus gebruik niet te veel. Mocht de geur van een spray niet aanspreken dan kan deze ook in de kamer gespoten worden als het kind niet in de kamer is. Of de roller of spray in de buurt van het bed leggen zo kan de energie van de frequentie toch zijn werk doen.

De toepassingen van de geconcentreerde etherische oliën en composities zijn, de verspreiding via een verdamper, het toevoegen aan een voetbad, gebruik in massage olie of druppels in een bad.

Let altijd op de contra indicaties van de etherische oliën. Niet gebruiken bij zwangerschap, vrouwen die voeden, baby’s, bij allergische aandoeningen, astma en mensen met epilepsie.

Let op bij medische problemen, raadpleeg altijd een arts voor gebruik.

Hoe gebruik je etherische oliën

In een voetbad
Gebruik 3 tot 5 druppels etherische olie samen met 2 el Himalaya zout en een scheutje basis olie. Ga voor 10 tot 15 minuten met je voeten in het water zitten.

Aromabrander
Doe 5 tot 10 druppels etherische olie in wat water en steek het kaarsje aan. Let op dat er genoeg water in zit, anders brandt de olie aan.

Elektrische diffuser
Volg de instructies van de fabrikant van de diffuser. De essentiële oliën en de geurfrequenties zijn hiervoor te gebruiken.

Hartje of wattenschijfje
3 tot 5 druppels etherische olie. Dit kun je bij je dragen of naast je bed leggen. Je vermijd vlekken op kleding of beddengoed door het gebruik van een wattenschijfje of een vilten hartje.

In bad
Je hebt een emulgator nodig om de olie met het water te vermengen. Je kan gebruik maken van Himalaya zout of magnesium zout. Voeg een basis olie en 10 tot 15 druppels etherische olie toe. Het beste kan je alles in een kommetje klaar zetten en pas op het moment dat je in bad stapt het bij het water doen, anders vervliegt de etherische olie al.

Werking oliën

De werking van de oliën is ondersteunend aan verschillende lichamelijke klachten, maar vooral van invloed op energetische aspecten. Het vult de eventuele disbalans aan in je eigen systeem, waardoor het ondersteunend werkt naar persoonlijk welbevinden.

De toepasbaarheid van de olie is verspreiding via een verdamper, toevoegen aan een massageolie, voetenbad of bad. Let altijd wel op de contra-indicaties van de etherische olie.

Waarschuwing gebruik

Spray

Bevat 100% natuurzuivere Etherische oliën en alcohol.

Niet voor inwendig gebruik. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kan bij verslikken longschade veroorzaken. Niet richten op brandende of smeulende voorwerpen.

Etherische oliën

100% natuurzuivere etherische oliën.

Niet voor inwendig gebruik. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kan bij verslikken longschade veroorzaken.

Disclaimer

Medische disclaimer

De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. De informatie op deze website noch de gebruiksmogelijkheden kunnen gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-)diagnose. De informatie is bedoeld als algemene informatie en is niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie van bijvoorbeeld de bezoeker van de site of iemand in diens omgeving. Dit betekent dat bezoekers aan de informatie geen diagnostische of therapeutische waarde kunnen hechten voor de eigen medische situatie of die van anderen.

In gevallen van ziekten, medische klachten, behandelingen of onderzoek, is de informatie alleen bedoeld als ondersteuning. De informatie op deze website kan in dergelijke situaties dienen als ondersteuning van:

  1. het contact tussen de bezoeker (of diens familielid of andere naasten) en diens therapeut, behandelend arts of andere hulpverlener en
  2. de adviezen die hij/zij van laatstgenoemde ontvangt.

Bezoekers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen. Bezoekers wordt geadviseerd om het tijdig zoeken van professionele zorg nooit uit te stellen of reeds verkregen medisch advies nooit te veronachtzamen op basis van (online) informatie.

Bij acute medische klachten of psychische problemen en bij het verergeren van klachten of symptomen wordt bezoekers geadviseerd direct contact op te nemen met hun eigen (huis)arts of het noodnummer.

‘Zelfzorginformatie’ is geen persoonlijk advies

In een aantal gevallen bevat de informatie ‘(zelfzorg)adviezen’. Deze ‘adviezen’ betreffen in geen geval direct medisch advies en hebben in geen enkel geval specifieke betrekking op de individuele medische situatie van de bezoeker of iemand waarvoor deze informatie op deze website zoekt.

De zelfzorgadviezen moeten gezien worden als algemene richtlijnen die gelden bij niet-ernstige, veelvoorkomende en alledaagse klachten. Omdat ook bij deze minder ernstige klachten complicaties kunnen vóórkomen, is het van belang dat bezoekers bij twijfel en bij aanhoudende of toenemende klachten medisch professionele hulp inroepen. Ook waar het informatie betreft m.b.t. het gebruik van (zelfzorg) supplementen, betreft het in geen van de gevallen een medisch advies of informatie die specifiek betrekking heeft op de individuele medische situatie van de bezoeker of iemand waarvoor zij/hij informatie op deze website zoekt.